Aloes do picia

Aloes do picia – zawsze świeży i naturalny

Nasz aloes do picia wyróżnia się nowoczesnym procesem wytwarzania, aseptyczną produkcją oraz sterylnymi opakowaniami. Ten aloes do picia długo utrzymuje świeżość, zachowuje dobroczynne właściwości, a zawartość w nim miąższu aloesowego jest wysoka. 

Aloes do picia marki Forever niedawno zyskał zupełnie nowe i znacznie lepsze opakowania – wszystko dzięki chęci ciągłego udoskonalania naszych produktów (w tym aloesu do picia), aby spełniały wymagania nawet tych najbardziej wymagających klientów. Ludzie z całego świata wybierają nasze napoje aloesowe, ponieważ są naturalne i zawierają dużą ilość prawdziwego miąższu aloesowego, który zachowuje świeżość i właściwości dzięki aseptycznej produkcji

Wybierz nasz aloes do picia, który jest gwarancją świeżego smaku i naturalnego składu bez konserwantów. Kosztując go, poznasz prawdziwy smak aloesu. 

Nowoczesny proces wytwarzania aloesu do picia

Jeszcze do nie dawna aloes do picia, czyli Forever Aloe Vera Gel, Forever Aloe Berry Nectar i Forever Aloe Peaches, produkowano przy użyciu opatentowanego procesu wytwarzania. To się jednak zmieniło, bowiem innowacyjne odkrycia naukowe sprawiły, że został on zastąpiony unowocześnionym procesem aseptycznym, który zapobiega przedostawaniu się bakterii do wnętrza napojów. To sprawia, że do produkowanych napojów nie trzeba już dodawać żadnych substancji konserwujących. Nasz aloes do picia to gwarancja naturalnej świeżości.

Źródłem świeżego smaku naszych napojów aloesowych jest aseptyczny proces wytwarzania, który nie dopuszcza bakterii do wnętrza produkowanych soków. Bezpieczeństwo i zdrowie konsumentów stawiamy na pierwszym miejscu.

Proces aseptyczny ma swój początek już na farmach, gdzie dojrzałe aloesowe liście odcina się ręcznie. Po ich dokładnym myciu, oczyszczaniu i filetowaniu w centrum przetwórczym uzyskuje się czysty miąższ aloesowy. Stabilizacja aloesu polega na modyfikacji jego odczynu pH przy użyciu kwasu askorbinowego i cytrynowego. Dzięki temu jest on chroniony przed utlenianiem się i rozpadem, a jego składniki odżywcze stają się łatwo przyswajalne przez organizm. Po zebraniu aloes umieszcza się w aseptycznym zbiorniku w ciągu sześciu godzin. Następny kok to wykorzystanie procesu flash heating polegającego na błyskawicznym potraktowaniu rośliny silnym i gorącym strumieniem powietrza. Dzięki temu szkodliwe bakterie zostają zlikwidowane, a aloes zachowuje swoje cenne dobroczynne właściwości oraz długotrwałą świeżość. 

Zalety aseptycznego procesu produkcji aloesu do picia

Warto pamiętać o tym, że nasz aloes do picia jest kontrolowany na każdym etapie produkcji. Starannie przygotowany miąższ aloesowy transportuje się do zakładów produkcyjnych, gdzie dodaje się pozostałe składniki. Dzięki wyżej opisanemu unowocześnionemu procesowi wytwarzania miąższ aloesowy posiada bardziej płynną i jednorodną konsystencję, a jego zawartość w napojach jest większa. 

Nasze napoje aloesowe wyróżniają się naprawdę wysoką zawartością miąższu aloesowego:

Forever Aloe Vera Gel zawiera go aż 99,7%,
Forever Aloe Berry Nectar – 90,7%, zaś
Forever Aloe Peaches – 84,3%!

Tak przygotowany aloes do picia zostaje poddany kontroli i procesowi flash heating w celu ponownej eliminacji bakterii. 

Aseptyczny proces wytwarzania ma wiele zalet, przede wszystkim: 

  • sprawia, że utrata substancji odżywczych, które są wrażliwe na temperaturę, jest naprawdę niska, 
  • dzięki niemu wzrasta zawartość polisacharydów w aloesie do picia, w szczególności acemannanu, który ma wiele właściwości odżywczych. 

Aloes do picia i opakowania Tetra Pak

Forever Aloe Vera Gel, Forever Aloe Berry Nectar oraz Forever Aloe Peaches umieszcza się w sterylnych opakowaniach Tetra Pak, a następnie szczelnie zamyka w komorze próżniowej. Te opakowania zawierają kartonową obudowę oraz aż 4 warstwy folii polietylenowej stanowiącej ochronę przed wilgocią. Natomiast folia aluminiowa blokuje dostęp światła i tlenu.

To wszystko sprawia, że nasz aloes do picia długo utrzymuje świeżość i jest pełny dobroczynnych właściwości, co więcej – opakowania Tetra Pak nadają się do ponownego przetworzenia. 

Przez 40 lat napoje aloesowe produkowane przez Forever Living Products pakowane były w plastikowe baniaczki. Jednak chęć udoskonalenia tych słynnych napojów sprawiła, że zyskały one nowe, ulepszone opakowania.

Unowocześniony proces wytwarzania

Do niedawna napoje Forever Aloe Vera GelForever Aloe Berry Nectar oraz Forever Aloe Peaches, produkowane były przy użyciu opatentowanego procesu wytwarzania. Jednak dzięki innowacyjnym odkryciom naukowym, został on zastąpiony unowocześnionym procesem aseptycznym, który zapobiega przedostawaniu się bakterii do wnętrza napojów. Dzięki temu ich produkcja nie wymaga użycia substancji konserwujących. Proces aseptyczny ma swój początek już na farmach Forever Living Products, gdzie dojrzałe liście aloesu są odcinane ręcznie. Po ich dokładnym myciu, oczyszczaniu i filetowaniu w centrum przetwórczym, uzyskuje się czysty miąższ aloesowy.

Stabilizacja aloesu polega na modyfikacji jego odczynu pH, przy użyciu kwasu askorbinowego i cytrynowego. Dzięki temu jest on chroniony przed utlenianiem się i rozpadem, a jego składniki odżywcze stają się łatwo przyswajalne przez organizm. Po zebraniu aloesu jest on umieszczany w aseptycznym zbiorniku w ciągu sześciu godzin. Następnie wykorzystuje się proces flash heating, który polega na błyskawicznym potraktowaniu rośliny silnym i gorącym strumieniem powietrza. W ten sposób likwiduje się szkodliwe bakterie, a aloes zachowuje swoje dobroczynne właściwości oraz świeżość.

Zalety aseptycznego procesu produkcji

Starannie przygotowany miąższ aloesowy zostaje przetransportowany do zakładów produkcyjnych, gdzie dodawane są pozostałe składniki. Unowocześniony proces wytwarzania sprawia, że miąższ posiada bardziej płynną i jednorodną konsystencję, a jego zawartość w napojach jest większa. Forever Aloe Vera Gel zawiera go aż 99,7%, Forever Aloe Berry Nectar – 90,7%, a Forever Aloe Peaches – 84,3%. Gotowe produkty zostają poddane kontroli i jeszcze raz zostają poddane procesowi flash heating, w celu ponownej eliminacji bakterii.

Wykorzystanie aseptycznego procesu wytwarzania sprawia, że utrata substancji odżywczych, które są wrażliwe na temperaturę, jest niezwykle niska. Wzrasta natomiast zawartość polisacharydów, w szczególności acemannanu, który posiada wiele właściwości odżywczych. Miąższ aloesowy Forever zawiera go dwa razy więcej, niż wynosi wymagana wartość do uzyskania certyfikatu Międzynarodowej Rady Naukowej ds. Aloesu (IASC).

Wykorzystanie opakowań Tetra Pak

Napoje aloesowe Forever Aloe Vera Gel, Forever Aloe Berry Nectar oraz Forever Aloe Peaches, umieszczane są w sterylnych opakowaniach Tetra Pak, a następnie zostają szczelnie zamknięte w komorze próżniowej. Opakowania te posiadają kartonową obudowę oraz 4 warstwy folii polietylenowej, która stanowi ochronę przed wilgocią. Natomiast folia aluminiowa blokuje dostęp światła i tlenu. Dzięki temu napoje aloesowe Forever przez długi czas utrzymują swoje dobroczynne właściwości oraz świeżość, a ich opakowania nadają się do ponownego przetworzenia.

Produkt dodany do listy życzeń

forever rabat

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.